Főoldal

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a négy nemzeti ünnep mellett tíz kiemelt fontosságú nevesített rendezvény megszervezéséért felel.

A nemzeti fejlesztési miniszter feladata a nemzeti rendezvények koncepciójának kidolgozása, a hatósági és kiemelt intézményi koordináció irányítása, a teljes körű lakossági kommunikáció kidolgozása és irányítása, a közszolgálati médiával való kapcsolattartás irányítása. Ezen feladatát a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül látja el. A rendezvények lebonyolításáért a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. felel.

Miniszterelnökség/Botár Gergely

A nemzeti ünnepek – március 15., június 4. - a Nemzeti Összetartozás Napja, augusztus 20., október 23. - mellett kiemelt fontosságú rendezvény január 19. - a Magyarországi Németek Elhurcolásának és Elűzetésének Emléknapja, február 25. - a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja, április 16. - a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja, május utolsó vasárnapja - a Magyar Hősök Emlékünnepejúnius 16. - Nagy Imre és Mártírtársai Újratemetésének Emléknapja, július 22. - a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja, október 6. - az Aradi Vértanúk Emléknapja, november 4. - a Nemzeti Gyász Emléknapja, november 25. - a Szovjetunióba Hurcolt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Emléknapja, valamint Magyarország Karácsonya.

 

A határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja a Tárcaközi Koordináló Munkacsoportot, továbbá annak munkacsoportjaként működteti a nemzeti rendezvények biztonságos lebonyolításával kapcsolatos feladatokért felelős Operatív Törzset.  A nemzeti rendezvényszervezéssel kapcsolatos feladatokat a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül ill. az MTÜ tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság keresztül látja el. 

Menü

Főoldal

Navigáció